Läs en OVPN-recension och inse hur bra OVPN är

En VPN-tjänst är en tjänst som stärker din integritet när du surfar på nätet. Det finns flera olika sådana tjänster att välja mellan. Vi rekommenderar också att du läser recensioner av dem för att få reda på vilken som är bäst. Därför föreslår vi att du tar del av en OVPN recension för att få mer information om denna svenska VPN-tjänst!

Så vet du vilken VPN-tjänst du bör välja

VPN-marknaden har verkligen exploderat på senare år. Tidigare var det relativt ovanligt att man använde VPN-tunnlar – detta var något som i princip enbart datornördar gjorde. Men idag har dessa tjänster äntligen fått komma in i värmen och har börjat användas av den bredare massan. Detta har såklart lett till att allt fler leverantörer har gett sig in i matchen och börjat slåss om användarna. Av denna anledning finns det såväl bättre som sämre VPN-tjänster att välja mellan på dagens marknad.

Därför är det viktigt att du jämför flera olika tjänster och väljer den som passar just dig allra bäst. Men få (om någon) av oss har den tid och de pengar som krävs för att göra detta. Det är nämligen vare sig tids- eller kostnadseffektivt att testa de olika tjänster som finns att välja mellan. Därför bör du istället läsa recensioner och ta del av recensenternas åsikter om de olika VPN-tjänsterna. Genom att göra detta slipper du göra grovgörat och kan istället luta dig tillbaka och helt enkelt välja den allra bästa tjänsten!

SPACIOS ger ett gott betyg i sin OVPN-recension

OVPN kallar sig själva för Sveriges säkraste VPN. Detta är såklart ett ganska djärvt påstående. Men det ligger trots allt en hel del bakom detta. Det är trots allt en verifierad och beprövad VPN-tjänst som är helt befriad från loggare. Så om du vill hålla dig borta från hackare samt kringgå myndigheter och företag som försöker att avlyssna dina aktiviteter på nätet bör du spetsa dina ögon och öron!

Men du behöver inte ta oss på orden – gör hellre så här:

 • Läs en OVPN-recension och lär dig allt som är värt att veta om tjänsten.
 • Klicka dig vidare till VPN-tjänstens webbplats och se utbudet av abonnemang.
 • Välj det abonnemang som passar dig bäst och aktivera tjänsten!

Vad är en länklista? Exempel från Onlinelistan.com

En länklista är en lista med länkar till intressanta och informativa webbsidor. Beroende på omfattning av listan kan den vara uppbyggd på två olika sätt. Läs mer om hur de är uppbyggda nedan – samt se exempel från Onlinelistan.com.

Två alternativ på länklistor

Det går förenklat att dela in länklistor i två kategorier.

 • Tiotal länkar på en undersida
  Många privata bloggare har så kallade länkvänssidor eller en sida med ”rekommenderade länkar”. Det kan vara till kompisar eller till sidor som de allmänt rekommenderar. Liknande sidor kan även ses på företagshemsidor. Ett företag som säljer kakel kan exempelvis ha en lista på lokala hantverkare, återförsäljare av badrumstillbehör osv.
 • Webkatalog enbart uppbyggt av länkar
  Det andra alternativet är webbplatser vars primära syfte enbart är att presentera webbplatser och länka till dem. De är därmed betydligt mer omfattande och har ofta hundratals eller tusentals länkar. En av de äldsta katalogerna i detta format är Onlinelistan.com. På webbplatsen presenteras websidor med ca 50 – 80 ord tillsammans med en länk till sidan.

Skillnaden mellan egen lista och Onlinelistan.com

Det finns flera skillnader mellan en företags ”länklista” och katalogformatet.

 1. Antalet länkar
  Ett företag kanske tipsar om 5 – 15 andra webbsidor. Onlinelistan.com länkar till hundratals.
 2. Relevansen
  När ett företag länkar till andra webbplatser så är det uteslutande med relevans till deras verksamhet. På Onlinelistan.com (och liknande sidor) nämns istället webbplatser med en rad olika inriktningar. Det vanligaste är att det inte finns någon speciell begränsning vilket kan innebära att allt från webbyråer till personliga bloggar nämns.
 3. Vem som lägger in
  På ett företags hemsida är det företagare som avgör vilka webbplatser som ska omnämnas. Detta medan en webbplats som Onlinelistan.com tillåter företagare och privatpersoner att anmäla sina egna webbplatser. En granskning sker vanligtvis sedan på denna anmälan varpå registreringen kan ske.

En del av dessa länkportaler tar en viss avgift medan andra är gratis. Till viss del beror detta på vilket syfte som finns med portalen och fördelen som finns att vara listad på den. I det fall som det finns en stor fördel för ett företag att vara listad kan även ägaren av portalen ta ut en viss avgift.

Därför bör du använda dig av ett webbhotell

Vill du kunna göra din webbplats tillgänglig på nätet? Då behöver du högst sannolikt använda dig av ett webbhotell. I annat fall behöver du nämligen hosta sajten själv med hjälp av en egen fysisk server.

Ett webbhotell är nämligen en tjänst som erbjuds av din hostingleverantör. Det kan liknas vid ett hotell för webbplatser, d.v.s. en plats som hyser flera olika sajtägares webbsajter. Leverantören ser bland annat till att underhålla de servrar som gör din och andra sajter tillgängliga på nätet. Dessutom tillhandahåller de support och diverse verktyg som du kan använda dig av.

Olika sorters webbhotell för diverse ändamål

Det finns flera olika slags webbhotell att välja mellan. För det är nämligen inte säkert att alla dessa varianter lämpar sig särskilt väl för alla slags webbplatser. Dessa är några av de vanligaste tjänsterna som du kan välja mellan:

 • Delad hosting
  Detta är den vanligaste och mest populära varianten av de alla. Det är också den billigaste sortens webbhotell. Så om du har en väldigt begränsad budget är detta troligtvis den tjänst som du bör välja. Här delar du en webbserver tillsammans med andra webbplatser. Istället för att du betalar hela kostnaden själv delas alltså denna mellan flera sajtägare.
 • VPS-hosting
  Detta är en väldigt annorlunda tjänst än delad hosting. Här används virtualisering för att skapa en virtuell dedikerad server. Du får ofta tillgång till mer resurser vilket gör din webbplats snabbare.
 • Dedikerad hosting
  Denna variant ger dig tillgång till en hel fysisk server. Detta är på många sätt och viss Rolls Roycen bland webbhotell. Den exklusivitet som du erbjuds har dock ett ganska högt pris. Därför är detta främst ett lämpligt alternativ för webbplatser med väldigt mycket trafik.
 • Molnbaserad hosting
  Detta alternativ bygger på virtuell hårdvara. Hela din hostingmiljö är här baserad i molnet. Det är ett kostnadseffektivt sätt att tillgängliggöra en webbplats online. Du betalar nämligen bara för de resurser på servern som du faktiskt använder dig av. Därför kan detta vara ett bra alternativ för dig med en hemsida vars trafik fluktuerar kraftigt från en månad till en annan.

Interim supply chain manager

Om man arbetar som interim supply chain manager så arbetar man inom många arbetsområden, allt från affärssystem till inköp. Att arbeta som interim innebär att man blir inhyrd på olika företag inom en viss period för att lyfta deras kompetenser inom supply chain – varu- och leveranskedjan. Det är ett varierande jobb eftersom man kan bli inhyrd på flera olika företag med olika uppgifter. Hur är det att arbeta som interim supply chain manager?

Via Brightmill går det att finna interimskompetens för diverse behov.

Arbetsuppgifter

Det gäller att vara flexibel och driven när man jobbar som supply chain manager. Man jobbar med att förbättra leveranser och förändra processer inom företaget till det bättre. Man analyserar hur det går för företaget och försöker hitta lösningar och förbättringar. Det är vanligt att gå på flera möten inom jobbet som interim supply manager, möten både inom ledningen och med de parter som gör affärer med företaget. Det är viktigt att alltid följa affärsplanen vid allt man gör för att inte riskera att gå back ekonomiskt.

Interima supply chain managers ska kunna hantera:

 • Förbättra och analysera olika flöden inom företaget
 • Transport- och lagerhantering
 • Etablering av strategier inom leverans

Interim supply chain managers plan och mål

När man arbetar som interim supply chain manager har man vissa mål som man strävar efter innan man lämnar företaget. Det handlar om att minska företagets kostnader, förbättra informationsflödet och göra affärstransaktioner snabbare. Allt detta är viktiga faktorer som påverkar företags lönsamhet. Företag vinner på att förbättra flöden inom produktion, pengar och information både ekonomiskt och tidsmässigt. Därför kan det vara fördelaktigt att hyra in en interim supply chain manager för att göra ett lyft inom företaget.

Bakgrund

De flesta supply chain managers har en utbildning inom ekonomi, ingenjörskap eller handel. Det är däremot inte obligatoriskt att ha en sådan utbildning bakom sig för att bli anställd som supply chain manager. Det gäller att man har rätt egenskaper, erfarenheter och driv som söks för att jobba inom logistikflöden. För att jobba inom detta finns det rekryteringshemsidor på nätet som hjälper en att bli kandidat för företag och sedan är det bara att börja.

Hitta det bästa mobilabonnemanget – med rabatt

Många operatörer har specifika erbjudanden till vissa grupper. Andra gånger finns tidsbegränsade erbjudanden som kan vara väldigt fördelaktiga. En god idé då man letar efter Sveriges bästa mobilabonnemang är helt enkelt att ta vara på dessa erbjudanden. Beroende på om man är student, pensionär eller letar abonnemang till sina barn så kan man hitta fina erbjudanden på abonnemang.

Studentabonnemang

De allra flesta operatörer har specifika abonnemang för studenter som är billigare än normalpriserna. För att få tillgång till dessa behöver man ofta ha studentkortet eller mecenatkortet. Ofta ingår mycket surf och samtal i dessa abonnemang, men till ett betydligt lägre pris.

Abonnemang för barn

När det kommer till barn finns det många operatörer som erbjuder abonnemang utan bindningstid vilket kan vara en mycket bra investering då man letar efter det bästa abonnemanget för sitt barn. Om det är ett litet barn som bara ska ha telefonen för att ringa samtal till föräldrarna kan det vara smart att fundera över vad abonnemanget egentligen behöver innehålla. Ibland finns också erbjudanden där man kan teckna familjeabonnemang där ett abonnemang för barnen ingår.

Abonnemang för pensionärer

Precis på samma sätt som det finns rabatt för studenter så finns det också en åldersrabatt för pensionärer. I princip alla de större mobiloperatörerna erbjuder dessa rabatterade abonnemang och det kan definitivt vara en god idé att se över om man har rätt till pensionärsabonnemang. Många har haft samma operatör under många år utan att fundera över att man faktiskt kan jämföra andra operatörer och således hitta ett bättre pris.

Håll utkik efter erbjudanden för det bästa mobilabonnemanget

Förutom ovanstående grupper kan även andra få billigare och bättre mobilabonnemang genom att helt enkelt hålla utkik efter erbjudanden hos operatörerna. Dessutom är det en mycket god idé att jämföra olika abonnemang och operatörer innan man bestämmer sig, för att hitta det som erbjuder det bästa abonnemanget till det lägsta priset. Några bra tips är att:

 • Skriva upp sig på maillistor hos operatörerna för att inte missa erbjudanden.
 • Jämföra olika operatörer innan man väljer abonnemang för ett bra pris.
 • Använd en jämförelsetjänst för att snabbt se över olika abonnemang.

De fixar din trasiga iPhone

Oavsett vilken iPhone-modell du har kan problem uppstå som gör att du inte kan använda din mobiltelefon på det sätt som du önskar. Det kan till exempel röra sig om att displayen har spruckit, att batteriet har dött eller att vissa knappar inte längre fungerar. Då kan du inte längre lyssna på musik, läsa och skicka e-post eller använda dina favoritappar. Om så är fallet bör du kontakta Appfix för att återställa din iPhone till dess fornstora dagar.

Appfix är en iPhone-reparatör i Borås som du hittar på följande hemsida: https://www.appfix.se/. De kan göra en diagnos av din mobiltelefon och identifiera källan till problemet. Oavsett om din mobil har drabbats av en vattenskada, ett trasigt batteri eller något annat problem kan de hjälpa dig att åtgärda problemet. De specialiserar sig på just reparationer av iPhone och finns på plats i centrala Borås för att hjälpa dig.

Några exempel på Appfix reparationstjänster

Appfix kan hjälpa dig med flera olika slags reparationer av din iPhone. Dessa inkluderar bland annat:

 • batteribyte
 • byte av hemknapp
 • displaybyte.

Appfix byter batteriet i din iPhone

Batteriet i din iPhone är skapt för att kunna räcka i flera timmar på varje laddning. Däremot blir batteriet ofta sämre med tiden och din iPhone får med tiden en allt lägre batteritid. Detta är oerhört frustrerande för dig som användare och det kan lägga en våt filt över din produktivitet. Det finns vissa tecken på att det börjar bli dags att låta Appfix byta ut ditt batteri:

 • batteriet blir ovanligt varmt när du laddar din iPhone
 • din mobiltelefon känns väldigt slö
 • du får ett felmeddelande som berättar att det är dags för en batteriservice
 • batteriet tar slut mycket fortare än normalt
 • din mobiltelefon stänger plötsligt och regelbundet av sig

Om du har något av dessa problem gör du bäst i att kontakta Appfix för ett batteribyte.

Byt ut din trasiga hemknapp

Ett annat vanligt problem som Appfix kan avhjälpa är att din hemknapp har gått sönder. Om hemknappen fastnar är det sannolikt hög tid att byta ut den. Med en ny och fräsch knapp kan du sedan fortsätta använda din iPhone som vanligt!

Datorhjälp hemma – för din bekvämlighet

Om datorn eller annan IT strular är datorhjälp hemma den optimala lösningen, en tekniker kommer hem till dig och löser problemet. Installation, felsökning och annan service kan ges direkt i hemmet vilket är underlättande för alla parter inblandande. Dessutom gäller rutavdrag eftersom arbetet sker i hemmet. 

Varför datorhjälp hemma 

Varför datorhjälp i hemmet är ett bra alternativ är därför att det kan rädda datorn och den information som finns i den. Det är inte endast datorn som kan strula utan andra vanliga problem är WIFI installationen och routrar, vilket är problem som lätt kan lösas med installation i hemmet. 

Olika datorproblem

Professionell datorsupport kan ges om datorn krånglar på olika sätt, exempelvis: 

 • Om datorn är ovanligt långsam. 
 • Om datorn inte startar. 
 • Om utrustning som tangentbord och mus inte fungerar. 
 • Om uppdateringar krånglar. 
 • Om en ny skrivare behöver installeras eller om befintlig behöver uppdateras. 
 • WIFI inte fungerar som det ska eller behöver installeras. 
 • Datorprogram som strular, exempelvis Office-paketet som inte fungerar som det ska och beter sig på ett onormalt vis. 
 • Hårddisksystemet som börjar ta slut. 
 • Operativsystemet behöver uppdateras. 

Avgörande i datorsupporten är säkerhetsaspekten. Det är viktigt eftersom datorintrång blir allt vanligare. 

Blue screen of death 

Datorer som kör operativsystemet Windows kan ibland få problem med något som kallas för den blå dödsskärmen vilket är ett allvarligt systemfel. När detta problem dyker upp låser sig hela skärmen och problemet kan ibland kräva proffshjälp för att det ska kunna åtgärdas. 

Vilken hjälp som ges 

 • Felsökning av dator. 
 • Uppgradering av exempelvis Windows eller Mac. 
 • Optimering av långsam dator.
 • Installering av ny dator. 
 • Radering av skadlig kod som virus, spionprogram osv. 
 • Flytt av filer och bilder till ny eller andra datorer. 

Hemmakontor

Det blir allt vanligare med hemmakontor varför datorhjälp hemma kan vara av stor hjälp. Istället för att slösa tid på att krångla med installationer, router, WIFI och olika programvaror fixar datasupporten det. Arbete på distans kräver ofta stor kapacitet av datorerna och fungerande kommunikationsprogram vilket lätt fixas av kunnig personal. Vid datorhjälp hemma gäller konsumenttjänstlagen (1985:716), där lagstiftningen syftar till att skydda konsumenten för oväntade händelser. Datorhjälp hemma är därför något att överväga. 

VPN – vad är det egentligen?

På resande fot kan det vara frustrerande att inte ha tillgång till hemsidor och streamingtjänster som bara fungerar i hemlandet, lösningen är VPN. Vad är egentligen VPN och varför är det värt att ansluta till en VPN-tjänst?

Anslutning till VPN möjliggör:

 • Anonymt surfande
 • Kringgående av geoblockeringar för streamingtjänster
 • Säkrare surfande online
 • Nå blockerade sidor
 • Åtkommande av lågprismarknader

Hur fungerar VPN?

Exempelvis vid anslutandet till en tysk VPN-server, tilldelas användaren en tysk IP-adress och ges sålunda tillgång till tyska hemsidor och filmer som bara är tillgängliga i Tyskland. Man brukar prata om en VPN-tunnel där den data som befinner sig i tunneln är krypterad vilket gör att ingen annan kan få reda på vad användaren gör på internet. Därför blir surfandet anonymt och hackers kan inte komma åt uppgifterna i tunneln.

Valet av VPN-tjänst

Avgörande för vilken som är den bästa VPN-tjänsten är vilket behov användaren har. Är säkerheten, hastigheten eller möjligheten att få tillgång till alla sajter viktigast? Innan val av VPN-tjänst är det viktigt att veta vad man är ute efter. Säkerheten gör att användaren kan surfa anonymt och ingen information kan lämnas ut. Ju fler VPN-servrar VPN-tjänsten har desto mer åtkomst till fler hemsidor och streamingtjänster i fler länder.

Kill Switch

Vid valet är det också viktigt att tänka på att det finns en Kill Switch som kopplar ner internetanslutningen om det finns en risk att surfandet inte längre är anonymt.

Kompabilitet

Även möjligheten att använda VPN på flera enheter samtidigt är något önskvärt i VPN-tjänsten. Om behovet är att streama mycket är det avgörande att VPN-tjänsten är kompatibel med flera appar.

Topp 3 bästa VPN-tjänsterna i Sverige

 1. NordVPN.
  ­ En av de snabbaste och populäraste VPN-tjänsterna.
  ­ Fungerar med olika streamingtjänster.
  ­ Prisvärd.
 2. ExpressVPN
  ­ Snabba hastigheter och avblockerar streamingtjänster.
  ­ Erbjuder programvaran helt på svenska.
  ­ Något dyrare.
 3. CyberGhost
  ­ Har flest servrar.
  ­ Pengarna tillbaka-garanti i 45 dagar.
  ­ Något långsammare servrar.

Hur man använder VPN

Att använda en VPN-tjänst är enkelt och inget som kräver större tankeverksamhet.

1. Ladda ner appen och starta ett konto.
2. Tryck på knappen snabbanslutning för programmet automatiskt ska välja den snabbaste tillgängliga servern.
3. Klart!

Olagligt?

VPN är inte olagligt i Sverige men i länder med sämre skyddad yttrandefrihet kan det vara förbjudet.

Billigaste mobilabonnemanget på marknaden

Att jämföra mobilabonnemang kan vara utmanade. Många aktörer i branschen har olika typer av prissättning och det kan vara svårt att jämför priset och vad man får för pengar som kund. På jämförelsesajter blir det enklare att se vilka operatörer som har de bästa priserna och billigaste mobilabonnemanget.

Idag så erbjuder de flesta operatörer ett fast pris där en viss mängd data ingår, sms och samtal är generellt fria. Det som särskiljer de olika mobilabonnemangen är ofta alltså hur mycket surf som ingår i abonnemanget. Andra faktorer som gör skillnad när kunden väljer letar efter det billigaste mobilabonnemanget handlar om täckning och vilken typ av kundtjänst företaget erbjuder.

Täckning – inte en självklarhet om man bor på landsbygden

Täckning är viktigare för personer som bor i glesbygden där mobiltäckning kanske inte är självklart. Som kund bör man fundera över var man framförallt har tänkt att använda sin mobil och titta på de olika operatörernas täckningskartor så att det finns fullgod täckning på dessa platser.

Kundtjänst viktigt för vissa vid vad av mobilabonnemang

Vissa personer kräver mer av en kundtjänst än andra. En kund som har stora behov när det gäller kundtjänst bör ta med detta i beräkningen när hen letar efter ett prisvärt mobilabonnemang. Vissa aktörer på marknaden kan ha låga priser eftersom de dragit in på kundtjänst och detta bör självfallet vara en faktor när man som kund söker efter det billigaste mobilabonnemanget som är anpassat efter kundens specifika behov.

Surf – den stora skillnaden på de billigaste mobilabonnemangen

Hur stor mängd data eller surf som ingår i ett abonnemang är det som är den stora skillnaden när det kommer till pris. Som konsument kan du kartlägga vad du har för behov när det gäller surfmängd genom att mäta hur mycket data du använder under några månader. Genom att kartlägga detta under några månaders normal användning får man en god bild av hur mycket surf som behövs.

Så mycket surf behövs:

 • En kund som använder mobilen mycket i hemmet där det finns wifi har till exempel inte lika stort behov som en som använder mobilen där det inte finns wifi.
 • En person som tittar på mycket video – något som tar stora mängder data i anspråk – har ett större behov än en person som använder mobilen mest till att skriva mejl eller andra textbaserade former.

Zignesec.com – Hjälper företag med säker ID-kontroll

Zignesec.com – Hjälper företag med säker ID-kontroll

På Zignesec.com presenteras företagets verksamhet med dess slogan ”Identify anyone anywhere. Instantly”. Det sammanfattar företagets affärsidé mycket bra. En snabb, säker och effektiv tjänst som hjälper företag med ID-verifikation av personer. Detta var som helst i världen, när som helst på dygnet och extremt snabbt.

Snabbt växande företag

Zignesec presenterades 2019 som en ”småbolagsraket”. Med det menas ett mindre företag som vuxit kraftigt på kort tid, något de fick mycket uppmärksamhet för. År 2019 uppgick omsättningen till 1793 Tkr och nettoomsättningen till 1476 Tkr. Bara under det tredje kvartalet det året ökade nettoomsättningen med över 200 % i jämförelse mot samma period året före.

Presentation på Zignesec.com

På deras egen hemsida, Zignesec.com, presenteras verksamheten och de tjänster som erbjuds. Bland annat nämns:

 • Scanning och avläsning av ID-dokument
 • Hantering av över 8000 olika dokumenttyper för identifiering
 • KYC för finansiella tjänster
 • Fast prisavtal med kunderna
 • Inget krav på teknisk integration för att utnyttja deras tjänst
 • Biometrisk avläsning

Genom en rad olika verifikationsmetoder skapar de en global tjänst som interagerar med nationella metoder för ID-verifiering.

ID-teknik krävs över hela världen

Samhället är idag extremt digitaliserat. Över internet genomförs tjänster, bankärenden och kommunikation. Därmed krävs även en enkel administration kring digitala identiteter. I Sverige finns Bank-ID som ett steg i den riktningen men i många länder finns ingen liknande lösning. Dessutom har Bank-ID vissa begränsningar.

Zignesec siktar på att leverera lösningen på detta. Genom olika samarbeten och säkerhetslösningar kan de hjälpa företag att säkerställa identiteter på de personer som digitalt är kontakt med företaget eller vill utnyttja dess tjänster. Framförallt vänder sig företaget till företag som säljer till konsumentmarknaden, exempelvis hälsoföretag, bettingföretag och inom finansiella tjänster.

Stor tilltro till framtiden

Identitetsmarknaden är extremt stor – och outvecklad. Intresset för det svenska fintech-företaget har därmed varit mycket stort. Det visade sig inte minst när en emission skulle genomföras 2019, då denna blev övertecknad 7,5 gånger. Med börsnotering skapades även ett stabilare underlag för att ytterligare kunna ta steget ut på den internationella marknaden.

Enligt beräkningar kommer marknaden för identifieringsverifiering öka 100 % under åren 2018 och 2022 vilket till stor del beror på en allt mer digitaliserad vardag. Det är denna utveckling som Zignsec vill vara med och leda och utveckla. Ett företag som möter vår digitala framtid – på ett säkert sätt.