Vilken som är den bästa gaming laptop du kan köpa för pengar varierar från år till år. Förr i tiden handlade det framför allt om stora stationära datorer med mängder av RGB-belysning. Mycket har dock förändrats på detta område under de senaste åren och därför är det idag annorlunda. Tillverkarna har nu börjat anstränga sig för att få plats med kraftfulla komponenter i mindre och mer bärbara datorer. Dessutom är bildskärmarna också betydligt bättre, och du kan även använda dessa datorer till mer än att bara spela.

4 kandidater som kan vara årets bästa gaming laptop

Det finns flera olika datorer som potentiellt sett skulle kunna utses till årets bästa gaming laptop. Vi har dock fastnat lite extra för följande produkter:

  • Asus ROG Zephyrus G15. Detta är en kraftfull bärbar dator som kan hantera de mest krävande spelen på marknaden idag. Dessutom kan du även använda den till vardags för andra ändamål, såsom för kontorsarbete.
  • Asus ROG Zephyrus G14. Detta är alltså ännu en bärbar dator från Asus och föregångaren till den dator som får ta förstaplatsen på denna lista. Detta är i grund och botten en lite mindre variant av den ovan nämnda laptopen. Om du är på jakt efter en bärbar speldator med en bildskärm på 14 tum är detta förmodligen den bästa dator du kan köpa just nu.
  • Razer Blade 17. Du kanske är på jakt efter en bärbar speldator med en betydligt större skärm än blott 14 tum? I sådana fall är Razer Blade 17 en bra alternativ för dig att spana in. Denna dator har nämligen en bildskärm på hela 17 tum och har dessutom en imponerande prestanda. Den är dock inte billig men om du vill ha den allra bästa datorn på marknaden behöver du slanta upp en del stålar.
  • Lenovo Legion 5 Pro. Detta alternativ är faktiskt den allra bästa bärbara speldator som Lenovo någonsin har tillverkat. Det kanske inte är årets bästa gaming laptop överlag, men den gör ändå jobbet och passar de flesta gamers där ute. Denna dator är för övrigt försedd med en bildskärm på 16 tum.
Vi avslöjar vilken som är årets bästa gaming laptop