Om man arbetar som interim supply chain manager så arbetar man inom många arbetsområden, allt från affärssystem till inköp. Att arbeta som interim innebär att man blir inhyrd på olika företag inom en viss period för att lyfta deras kompetenser inom supply chain – varu- och leveranskedjan. Det är ett varierande jobb eftersom man kan bli inhyrd på flera olika företag med olika uppgifter. Hur är det att arbeta som interim supply chain manager?

Via Brightmill går det att finna interimskompetens för diverse behov.

Arbetsuppgifter

Det gäller att vara flexibel och driven när man jobbar som supply chain manager. Man jobbar med att förbättra leveranser och förändra processer inom företaget till det bättre. Man analyserar hur det går för företaget och försöker hitta lösningar och förbättringar. Det är vanligt att gå på flera möten inom jobbet som interim supply manager, möten både inom ledningen och med de parter som gör affärer med företaget. Det är viktigt att alltid följa affärsplanen vid allt man gör för att inte riskera att gå back ekonomiskt.

Interima supply chain managers ska kunna hantera:

  • Förbättra och analysera olika flöden inom företaget
  • Transport- och lagerhantering
  • Etablering av strategier inom leverans

Interim supply chain managers plan och mål

När man arbetar som interim supply chain manager har man vissa mål som man strävar efter innan man lämnar företaget. Det handlar om att minska företagets kostnader, förbättra informationsflödet och göra affärstransaktioner snabbare. Allt detta är viktiga faktorer som påverkar företags lönsamhet. Företag vinner på att förbättra flöden inom produktion, pengar och information både ekonomiskt och tidsmässigt. Därför kan det vara fördelaktigt att hyra in en interim supply chain manager för att göra ett lyft inom företaget.

Bakgrund

De flesta supply chain managers har en utbildning inom ekonomi, ingenjörskap eller handel. Det är däremot inte obligatoriskt att ha en sådan utbildning bakom sig för att bli anställd som supply chain manager. Det gäller att man har rätt egenskaper, erfarenheter och driv som söks för att jobba inom logistikflöden. För att jobba inom detta finns det rekryteringshemsidor på nätet som hjälper en att bli kandidat för företag och sedan är det bara att börja.

Interim supply chain manager