Idag finns det många som satsar på webbutiker och e handel på nätet. Vad du än vill köpa, så är det oftast enkelt att hitta det på internet. E handel och internetshopping är enkelt, snabbt och bekvämt. För både kunder och för de som äger en e handel. Om du går i tankarna att starta något eget, så är e handel att rekommendera då du enkelt kan nå ut till många kunder. Även du som redan har en fysisk butik, kan starta en webbutik för att få fler kunder än vad du redan har.

Även om e handel är enkelt, så är det inte ett latmansgöra. Det krävs arbete bakom en butik på nätet precis som det krävs i en vanlig butik. Dock är det smidigare och om du enbart satsar på e handel, så har du ofta mindre kostnader.

Vad du ska fundera på är bland annat, vad vill du sälja? Vilka vill du nå ut till, nån särskild målgrupp? Finns det konkurrenter inom området och kan du matcha deras priser?

Strategi för webbutik

Det är bra att ha en affärsplan inför att starta upp en e handel. En sådan innebär att du tydliggör för dig själv vad du ska ha för varor, vilka som ska köpa dem och vad du ska ha för priser. Det ingår även att bestämma hur stort lager du ska ha.

Marknadsföring är A och O när det gäller e handel. Även om du finns på internet, så gäller det att kunderna hittar till din sida. För att få in kunder och trafik på din sida så gäller det att den rankas högt på olika sökmotorer. SEO är ett bra sätt att öka populariteten på sidan. Det gäller att ha rätt nyckelord, som gör att du kommer högt upp på sidan när folk exempelvis använder Google för att hitta det de vill köpa.

 

E handel som företag