Garmin bildades 1989 är ett amerikanskt företag och märke som tillverkar navigations- och kommunikationsutrustning för flygindustrin men också för konsumentmarknaden. Många av deras produkter innehåller en GPS-mottagare för satellitnavigering. Deras produkter lämpar sig till en stor mängd olika utomhusaktiviteter, inklusive vandring, cykling, löpning, golf, dykning, simning och andra vattensporter. Exempel på produkter som Garmin tillverkar och erbjuder är inkluderar klockor och smartwatches, laserkikare, cykeldatorer, satellitkommunikationer och hundburna spårningsenheter för hundar.

Hur reparerar man en Garmin cykeldator?

Om din Garmin cykeldator har gått sönder, vilket den kan göra rätt lätt och ofta, behöver du lämna in den på reparation hos en reparatör som har de rätta reservdelarna som skadan på din cykeldator kräver. När du väl har lämnat in din cykeldator så är det första som mekanikern gör att felsöka den. Det brukar gå fort och kan göras medan du väntar. Om det visar sig att din cykeldator bara har ett relativt enkelt fel eller skada så kan det ofta åtgärdas direkt. Om felsökningen å andra sidan visar att cykeldator har ett mer komplicerat problem eller om datorn kräver en mer komplicerad felsökning så kan du behöva lämna kvar den för lagning. Du får då ett sms eller samtal när din cykeldator är reparerad och redo att hämtas. Du kan också beställa hem ett mobilbrev via internet och sedan posta din cykeldator till mekanikern för reparation. Då tar lagningen vanligtvis ett dygn.

De reparationer av en Garmin cykeldator som kan erbjudas är byte av batteri, byte av datorns skärm och baksida och lagning samt lödning av datorns USB-kontakt.

Garanti

Garmins garanti gäller i minst ett år från den dag då du köper din produkt. Det bästa är att kolla upp vad som gäller för just din produkt för att se hur lång garanti din Garmin-vara har. Om det uppstår ett fel med din Garmin produkt inom den tiden bör reparationen vara kostnadsfri, i alla fall om du gör den direkt med Garmin. Hos Garmins Repair Center på internet kan man först och främst söka svar på sin fråga hos deras support. Om din produkt fortfarande behöver en reparation så kan man skicka in en förfrågan om reparation, och sedan skicka in den produkt som behöver lagas via post. För reparationer i Spanien finns Reparaciones Garmin Espana.

Att reparera sin Garmin