En mobiltelefon kan drabbas av allt från vattenskador till krossad bildskärm och allt däremellan. Oavsett vilken slags problem du må ha med din telefon kan en verkstad ofta hjälpa dig. Med det sagt finns det vissa hemmafixare som gärna ger sig i kast med att själva försöka laga sin mobil. Det är dock sällan en särskilt god idé att själv reparera sin iPhone och nedan berättar vi varför.

De flesta vet inte hur man felsöker en trasig mobiltelefon

De allra flesta av oss vet hur man använder en mobiltelefon men få vet hur den ska felsökas. Om du till exempel har upptäckt att bildskärmen på din iPhone är trasig är det uppenbart vad som är fel. Men ponera att någon invändig komponent i mobilen har gått sönder, hur ska du då gå tillväga med felsökningen?

 

Felsökning är nämligen A och O när det kommer till att reparera en iPhone. Det är det första viktiga steget där uppgiften är att identifiera mer specifikt vad som egentligen är trasigt. Om till exempel hörlursuttaget, kameran eller liknande inte fungerar är det lätt hänt att man tror dessa behöver bytas ut. Men faktum är att det lika gärna kan röra sig om komponenter som är kopplade till telefonens moderkort via kablar eller liknande som är den verkliga källan till problemet.

Få klarar av att öppna och reparera en iPhone

Vissa mobila enheter är av olika anledningar enklare att utföra reparationer på en andra. Somliga mobiltelefoner är till exempel väldigt svåra att överhuvudtaget öppna för att kunna ta en invändig titt. Detta gäller framför allt de modeller av iPhone som är mer eller mindre gjutna i ett stycke och därför inte bara kan öppnas upp.

 

Visst, du skulle kunna titta på ett YouTube-klipp där någon förklarar hur du ska öppna och reparera din iPhone, men är detta verkligen den rätta vägen att gå? Skulle du låta ett videoklipp guida dig genom en bilreparation eller en operation på din egen eller någon annans kropp?

Sällan en bra idé att själv reparera sin iPhone