iPhone 7 är en av Apples smarttelefoner som kom till oss vanliga dödliga den 16:e september 2016. Den fanns att köpa år 2018 i hela 58 länder världen över. Denna modell var då den nyare versionen av iPhone 6S och iPhone 6S Plus, och flera saker har också gjorts bättre än föregångaren.

Vad som skiljde sig från tidigare versioner av iPhone

Den yttre designen på iPhone7 är väldigt lik sin föregångare men en sak skiljer sig åt. Denna mobil kommer nämligen i fler färger, vilket gör att fler människor kan finna sin önskade färg på telefonen. Smarttelefoner bör alltid uppgraderas när det kommer en ny version, och iPhone7 är inget undantag. Här har man tänkt till och uppgraderat flera olika saker. Bland annat har man förbättrat kameran som framförallt ska vara bättre än tidigare modeller när ljuset är svagare än normalt. iPhone7 är också både vatten- och dammsäker. Den klarar upp till 30 minuter i vattnet om det är på en meters djup.

En stor sak som skiljer sig med iPhone7 är att tillverkaren Apple har valt att frångå hörlursuttaget som varit standard på de tidigare modellerna. Man kan givetvis ha hörlurar i telefonen, men man sätter då in dem i lightning-porten – alltså den port där man laddar telefonen.

Vad recensenterna tyckte om iPhone7

Som kanske väntat var recensenterna både förvånade och även lite irriterade över hörlursuttaget. Vissa ansåg dock att det inte var så farligt eftersom det dels finns en konverterare som kan avhjälpa problemet och dels att det finns många bra trådlösa hörlurar som man kan använda istället. En annan mindre positiv sak med iPhone7 var att man tagit bort den mekaniska hemknappen och istället använt sig av en tryckkänslig cirkel. Men även här ansåg vissa recensenter att den nya cirkeln fungerade bra och till och med kan leda till ett färre antal trasiga telefoner.

En positiv sak med iPhone7 var enligt recensenterna att den är vattentålig. Det som också föll dem i smaken var att prestandan var förbättrad, liksom den uppgraderade kameran samt det utökade lagringsutrymmet. Den nya processorn i telefonen kan hantera krävande uppgifter och kan också hjälpa till att förlänga batteritiden.

Vad du bör veta om iPhone7