Det är dags att uppdatera din skogarderob. Du gör dig i ordning och sätter igång – butik efter butik genomsöks efter de skor som ska bli dina nya favoriter. Du prövar modell efter modell, och i början känns det ganska roligt och omväxlande att se allt det nya, välja och drömma om var du kan använda dem… men efter en stund börjar det roliga nötas ut. Du blir trött av allt gåendet och provandet, och modellen du behöver finns helt enkelt inte i lager. Det hela slutar med att du väljer ett par skor som du ändå inte ville ha för ett pris som du egentligen inte hade råd med, för att du orkar helt enkelt inte leta längre.

Fördelaktigare att handla på nätet

Lösningen är förstås att köpa skor på nätet. Det är inte för intet som denna trend ständigt stiger i popularitet, och företagen satsar mer och mer tid, pengar och energi för att förbättra sina nätbutiker. Att handla online är nämligen både tids- och kostnadseffektivt, och du har tillgång till ett mycket bredare sortiment än i en vanlig skobutik. Det är lättare att jämföra priser, och du kan göra riktiga fynd på en online rea eller genom att använda olika rabattkuponger. Dessutom slipper du den långa och fruktlösa vandringen från butik till butik – du kan få allt avklarat hemifrån, där du tar det lugnt i din egna sköna soffa.

Hur hittar jag rätt storlek?

När det gäller att köpa skor på nätet är den vanligaste frågan: Hur kan jag vara säker på att skorna passar? Man kan ju inte pröva skorna förrän de anländer! Svaret är: använd tabellen! Online butiker har en storlekstabell som du kan använda för att vara säker på att du hittat precis rätt storlek. Du behöver endast mäta båda fötterna på längden, bredden och höjden, och därmed lokalisera rätt skonummer.

Footway är en av nordens största skoföretag som jobbar via internet. Här kan du läsa om VD Daniel Mühlbach och hans tankar om företaget.

Smarta tipset: Dina fötter sväller lite under dagens lopp, så skor som passade på morgonen kan kännas för små framåt eftermiddagen. Genomför därför mätningen när du avslutat dagens aktiviteter – detta gör för en skräddarsydd passform.

Nya skor från nätentreprenör