Behöver du komma ut och röra på dig lite mer? Eller är du bara allmänt intresserad av cyklar och cykling i allmänhet? För att komma igång med cyklingen ordentligt finns det vissa knep man kan ta till. Till exempel gäller det att ha en cykel man är bekväm med och gärna bra cykelkläder samt hyfsad utrustning i övrigt. Annars är det svårt att bli uppmuntrad till fortsatt åkning.

Låt proffs välja cykel

Som precis nämnt är en cykel som ger dig cykelglädje A och O. Ska du sitta långa stunder på sadeln krävs något som är bekvämt att köra, helt enkelt. Sitter du dåligt finns en risk att du får värk i olika delar av kroppen, men framförallt kanske i ländrygg, nacke, knän och axlar. Om du inte har någon erfarenhet är det bästa ofta att gå till en välrenommerad cykelbutik nära dig. På så vis kan du känna dig trygg med att du får en cykel du verkligen tycker om att åka med.

Cykla till jobbet

Att cykla till jobbet har blivit väldigt populärt på senare år. Det finns till och med mindre föreningar, eller klubbar, som anordnar cykling från en viss punkt till en annan, dagligen. En fördel är givetvis om det finns tillgång till dusch och omklädningsrum på jobbet. Åtminstone om du ska cykla en längre sträcka i ganska höga hastigheter. Det är förövrigt inte bara jobbet du behöver cykla till, utan du kan egentligen göra det vart du än ska. Till exempel kan du cykla till gymmet för att lägga på lite på träningen, eller cykla till mataffären (förutsatt att du inte ska storhandla).

Ha rätt cykelkläder

Cykelkläder kan göra enorm skillnad för hur en cykeltur upplevs. Med vanliga kläder kan det skavas, bli väldigt svettigt och kännas obekvämt i största allmänhet. Genom att köpa riktigt bra cykelkläder råder du bot på det här problemet. Du kommer känna dig mer bekväm i din cykling och förhoppningsvis bli uppmuntrad till att fortsätta med åkningen. Gå till en sportbutik med ett stort utbud för att hitta de plagg du tycker ser bäst ut.

Kom igång ordentligt med cyklingen