Att jämföra mobilabonnemang kan vara utmanade. Många aktörer i branschen har olika typer av prissättning och det kan vara svårt att jämför priset och vad man får för pengar som kund. På jämförelsesajter blir det enklare att se vilka operatörer som har de bästa priserna och billigaste mobilabonnemanget.

Idag så erbjuder de flesta operatörer ett fast pris där en viss mängd data ingår, sms och samtal är generellt fria. Det som särskiljer de olika mobilabonnemangen är ofta alltså hur mycket surf som ingår i abonnemanget. Andra faktorer som gör skillnad när kunden väljer letar efter det billigaste mobilabonnemanget handlar om täckning och vilken typ av kundtjänst företaget erbjuder.

Täckning – inte en självklarhet om man bor på landsbygden

Täckning är viktigare för personer som bor i glesbygden där mobiltäckning kanske inte är självklart. Som kund bör man fundera över var man framförallt har tänkt att använda sin mobil och titta på de olika operatörernas täckningskartor så att det finns fullgod täckning på dessa platser.

Kundtjänst viktigt för vissa vid vad av mobilabonnemang

Vissa personer kräver mer av en kundtjänst än andra. En kund som har stora behov när det gäller kundtjänst bör ta med detta i beräkningen när hen letar efter ett prisvärt mobilabonnemang. Vissa aktörer på marknaden kan ha låga priser eftersom de dragit in på kundtjänst och detta bör självfallet vara en faktor när man som kund söker efter det billigaste mobilabonnemanget som är anpassat efter kundens specifika behov.

Surf – den stora skillnaden på de billigaste mobilabonnemangen

Hur stor mängd data eller surf som ingår i ett abonnemang är det som är den stora skillnaden när det kommer till pris. Som konsument kan du kartlägga vad du har för behov när det gäller surfmängd genom att mäta hur mycket data du använder under några månader. Genom att kartlägga detta under några månaders normal användning får man en god bild av hur mycket surf som behövs.

Så mycket surf behövs:

  • En kund som använder mobilen mycket i hemmet där det finns wifi har till exempel inte lika stort behov som en som använder mobilen där det inte finns wifi.
  • En person som tittar på mycket video – något som tar stora mängder data i anspråk – har ett större behov än en person som använder mobilen mest till att skriva mejl eller andra textbaserade former.
Billigaste mobilabonnemanget på marknaden