En cykelvagn är ett transportmedel för att framförallt skjutsa barnen i. Det finns vagnar med en sittplats och med två sittplatser. Om du har två barn får du enkelt med båda två och du kan göra desto längre turer. Vagnen är enkel att fästa på cykeln för att sedan enkelt sätta ner barnen och ta med dem på en tur. För barnen är det både roligt och framför allt mycket säkrare än att sitta i en barnstol. De kan också ta med sig olika leksaker och samtidigt hålla sig roade när utsikten inte räcker till.

Ta med hunden

Vagnen kan också användas till andra saker och inte bara för att skjutsa barnen. Har du en mindre hundras är vagnen ett utmärkt sätt att ta med den i. Först kan man låta hunden springa av sig all sin energi och när den blir trött vid längre promenader kan denne sättas ner i vagnen. För att vara säker på att hunden inte hoppar ut kan man låsa överdraget så att den bara kan se ut genom fönstret.

Transport hem av matvaror

Har du varit och handlat och ska få hem varorna och inte vill använda bil är det enkelt att lasta in dem i vagnen. Det är ingen risk att vagnen gör dig ostabil eller att varorna ramlar ut som det enkelt gör på en pakethållare. Man kan smidigt och lugnt få med sig desto fler varor i vagnen. Genom att använda vagnen som transportmedel gör att du använder din eventuella bil mindre och därmed mindre bensin. Du får både motion och hjälper miljön på traven.

Vips – och det blev en barnvagn

Cykelvagnen skapades framför allt för två saker: 
1. För att montera bak på cykeln och att sedan använda den som transportmedel. 
2. Man kan också enkelt ta av vagnen från cykeln och använda den som en smidig vanlig barnvagn. Det blir en praktisk barnvagn där barnen har mycket plats och där man kan ha ett eller två barn. Eftersom det är en cykelvagn har den också stora och bra hjul. Dessa gör att det är enklare att köra den även utan cykeln. Om man vill jogga är den smidig och enkel att rulla vilket gör att det är enklare att få upp farten. Om man använder cykelvagnen som barnvagn sparar man pengar och behöver inte köpa en sulky. Den är dessutom enkel att fälla ihop och väger inte mycket att få med i bilen. Är du intresserad av att köpa cykelvagn rekommenderas att besöka denna sida.

3 sätt att använda en cykelvagn